11.1.2010

viimeinen paiva etelasaarella

Olenpas ollut laiska kirjoittamaan. Tai no, en oikeastaan - tarpeeksi halpaa nettiaikaa on ollut vaikea loytaa. Nytkaan tama paikka ei ole mistaan halvimmasta paasta, mutta pakko kai tanne on jotain vahan kirjoitella etta tiedatte etta olen hengissa :)

Christchurchista Greymouthiin matkustin TranzAlpine-junalla. Saa oli vahan sumuinen, joten hirvean hyvin ei niita vuoria nakynyt, plus istuin kaytavapaikalla, joten en saanut kuviakaan otettua (eika niissa kylla olisi paljoa nakynytkaan). Osan matkasta myos nukuin, vasytti jostain syysta niin vietavasti. No, kai ne maisemat oli ihan komeat :) Ei tosin enaa mitaan "uutta", komeita vuoria ja komeita jokia on talla reissulla nakynyt jo aika paljon. Greymouthissa vietin nelja yota? Muistaakseni. Yhden paivan vietin 12 tuntia kestaneella paivareissulla etelampana sijaitseville Franz Josef ja Fox -jaatikoille. Olivat kylla aika komeat. Kuvia ei tassa paikassa pysty lisaamaan, joten niita sitten myohemmin. Oli kylla aika komeita, jaatikot. Uuden-Seelannin suosituimmat jaatikot. Mun ja oppaan lisaksi mukana oli vain yksi toinen turisti, nuori venalaisnainen. Puolessa valissa matkaa han kuitenkin totesi, etta haluaisi paasta kavelemaan ihan sinne jaatikolle, ei vaan siihen viereen. Niinpa opas jarjesti naisen toisen firman ohjatulle kavelyretkelle, ja vietin sitten loppupaivan kahdestaan taman oppaan kanssa. Varsin hauska tyyppi. Juteltiin kaikesta maan ja taivaan valilla ja kaytiin paluumatkalla syomassa sanomalehteen kaarityt fish and chipsit. Kovaa sadetta luvattiin koko paivaksi, mutta sita ei tullut kuin vasta paluumatkalla. Hyva niin.

Greymouthista tulin tanne Nelsoniin, mukavanoloiseen kaupunkiin etelasaaren luoteisosassa. Toissapaivana kavin katsomassa taalla Fantastic Mr. Foxin ja Whatever Worksin. Ai niin, Greymouthissa kavin katsomassa My Sister's Keeperin. Huomenna lahden aamulla bussilla taalta Pictoniin, josta lahtee sitten lautta pohjoissaarelle, takaisin Wellingtoniin :) Siella todennakoisesti vietan 6 yota, sen verran kiva kaupunki.

5 kommenttia:

  1. Taitaa mennä sun rahat leffalippuihin...
    Hyvä, kun vähän päivität blogia, että tiedetään missä menet.
    Mukavaa jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ja matka jatkuu :D ihana tollanen classinen fish and chips ja vielä sanomalehti :DD. sweet.
    Ja englantilainen sade. hitsin möllerö pöllijät ;)
    Ja kiiiitos kortista, ei ihan ehtiny jouluksi :3 :D mutta yritys hyvä 10. Meiän hirvikyltit häviää kyllä ihan 6-0.
    Take care!

    VastaaPoista
  3. joo shoppailurahat näyttää menevän elokuviin:D
    oliko muuten lämpötila millanen sielä jäätiköiden lähistöllä?

    VastaaPoista
  4. Ilona, ma lahetin ne kortit pari viikkoa ennen joulua ja postin tati sanoi etta olis perilla 6-10 arkipaivassa........ no, hyva etta edes ylipaataan tuli perille :)

    Karita, niinhan ne ehka vahan menee. mutta ei oo elokuvien voittanutta! siella jaatikkolaaksossa eli jaatikon edustalla oli porukkaa kylla ihan shortseissa ja t-paidoissa, mulla oli pitkat housut ja takki ja tarkeni melkeen liiankin hyvin. et ihan kylla samanlaiset lampotilat ku muuallakin. noi jaatikot pysyy ihan vaan siks etta siina vuorilla sataa lunta niin paljon etta se pitaa jaatikon hengissa. mut odotin kylla et siel ois ollu kylmempi :)

    VastaaPoista
  5. ootko ihan varma ettei ollu 6-9 viikkoa :DD

    VastaaPoista