14.11.2009

kello 14:12

En tainnut muistaa Hong Kongista sanoa, mutta siella kylla erotuin vakijoukosta tosi helposti. Lansimaalaisia turisteja ei nakynyt lahes ollenkaan jos isoimpia turistimestoja ei lasketa. Kaikki aasialaiset naiset olivat mua lyhyempia, ja miehetkin about mun mittasia noin keskimaarin. Ja ma en todellakaan ole suomalaisen mittapuun mukaan kovin pitka. Oli kylla vahan outoa. Ja mua ei myoskaan ihan hirveesti viehattanyt se kiinalaisuus, mika nakyi tosi selkeasti siella Kowloonissa, jossa mun hostelli sijaitsi. Olihan se ihan kivaa ja erilaista, mutta kylla taytyy sanoa etta oon sen verran skandinaavinen ja eurooppalainen, etta tykkaan enemman selkeasta katukuvasta ilman kaikissa sateenkaaren vareissa loistavia kyltteja ja mainoksia ja ikkunoista roikkuvia pyykkinaruja. Kavin myos muutamissa vaatekaupoissa silla alueella, eika sielta kylla lyhyella vilkaisulla loytynyt yhtakaan vaatetta minka olisin halunnut ostaa. Kaikki hirvean raikeita. Hmh. Eika ne kapeiden katujen kala-rapu-mustekala-altaat mukavine tuoksuineen olleet ihan mun makuun. Mutta ei siina, mielenkiintoista vaihtelua ja taytyy kylla kayda uudestaan, niin paljon jai nakematta!

Taalla hostellissa on todella suuri osa jengista britteja. Espanjalaisiakin kuulostaisi puheen perusteella olevan aika paljon, ja jenkkeja. Saksalaisiakin on. Ruotsia ei ole kuulunut, eika ranskaa. Aasialaisiakaan taalla ei ole. Mutta kaupungin asukkaina aasialaisia onkin sitten ihan hirveasti. Taalla suurin osa ravintoloista tarjoaa ruokaa alueelta taiwan/kiina/japani/turkki(okei taa on osin euroopassa mut anyway)/korea/vietnam. Taytyy varmaan opetella syomaan itamaista ruokaa (muutakin kuin pelkkaa riisia) niin paasee halvalla - naa itamaiset ruokamestat on tosi halpoja. Tahan mennessa oon tyytynyt starbucksin suklaa frappucinoon, juustokakkuun ja dairyjen (dairy on taalla yleisnimitys sellasille pienille kaupoille jotka tarjoaa kaikkea ruoasta deodoranttiin ja puhelinkortteihin) kolmiovoileipiin, multihedelmamehuihin ja twix-patukoihin. Lamminta ruokaa en oo taalla NZ:ssa syonyt viela kertaakaan. Taalla on kylla kebabpizzerioita sun muita tosi paljon, ja tosiaan sita itamaista (pika)ruokaa.

Se jenkkipariskunta lahtee aika harvoin huoneesta. Nukkuu tosi pitkaan, lahtee illalla muutamaks tunniks jonnekin ja tulee taas nukkumaan. Hm. Taytyy kylla myontaa, etta on itsekin tullut nukuttua taalla tosi paljon. Sita kay jossain vahan kavelemassa, tulee ottamaan paivaunet, jotka sitten venahtavatkin viiden tunnin paikkareiksi, jonka jalkeen kello onkin jo kahdeksan eika jaksa lahtea enaa mihinkaan. Pitaisi varmaan siella baarissakin joskus kayda, kun on noita alennusdrinkkilippuja sinne vaikka kuinka hirveasti (kun kavin hakemassa ne puuttuneet aamupalavoucherit, niin antoivat epahuomiossa mukaan nelja drinkkilippua myos. Nyt niita on sitten kahdeksan. No ei se mitaan.)

Miten musta tuntuu, etta mun kirjoitukset muuttuu joka kerta epaselvemmiksi ja "huonommaksi kieleksi". Hm.

6 kommenttia:

  1. Ei kertaakaan lämmintä ruokaa vielä! Wou!:) Eikö siin oo sit lähistöllä mitään kivaa pikkuravintolaa?
    Aika mahtava reissu kyllä jenkeillä jos nukkuu vaa kaiket päivät huoneessa...
    Ootko muuten käyny kattomassa sitä baaria et minkälainen se on?
    Ja btw ihan hyvin ymmärtää sun kirjotuksia, don't worry;)

    VastaaPoista
  2. Pidähän huoli syömisistä, että vastustuskyky säilyy, uudessa ympäristössä se on aina eniten koetuksella...

    VastaaPoista
  3. karita, en oo kayny viela ku en oo vaan jaksanu :D mut talla hostelliketjulla on muitakin hostelleja ympari maata ja niissa on baareja joihin noi alennuskupongit kay myos, ni ehka ma kayn sitte niissa, kun ajattelin huomenna taalta Aucklandista lahtea :) On taalla kebabmestoja, mutta kaikista niistakaan ei saa pizzaa. ho.

    VastaaPoista
  4. Syöhän sie kunnolla että jaksat vallottaa maailmaa etkä kuihdu pois! Mutta hienolta kuulostaa edelleen, muista vaan ottaa paljon kuvia (vaikka muka näyttäisitkin hassulta, höpöhöpö). Voin muuten ihan vaan sun nautintoa lisätäkseni kertoa että Jyskylässä on sellaset -2 ja tiet täynnä moskaloskasössöä. Hm.

    VastaaPoista
  5. ja vielä lisää pökköä pesään nautinnon lisäykseen; meillä just suli kaikki lumet ja on tällästä ällöä mustaa, harmaata jua ruskeeta, 6 astetta lämmintä...
    onks muuten siellä mitään paikallista ruokaa, siis semmosta mikä on niinku tyypillista Uutta-Seelantia?

    VastaaPoista
  6. Kylla ma kaipaan Suomen talvea :) Ihan for real. Mutta on taa lamminkin ihan kivaa. Vaikka taalla sataakin about joka paiva.

    Karita, emma oikeen tieda tosta ruoasta. Paljon naa syo kalaa ja muita merenelioita kun taalla on maailman suurimmat kalastusalueet (yllaripyllari ku on pelkkaa saarta ja ihan pirusti rantaviivaa ja tyhjaa vetta ymparilla, hm). En oo ainakaan viela tormanny. Ehka maoreilla on jotain erikoisuuksia, mutta niista en oo viela tietoinen.

    VastaaPoista