21.11.2009

sunny days at the beach

Heipa hei. Sijainti talla hetkella: Paihia, Bay of Islands, melko lahella Uuden-Seelannin pohjoiskarkea, pieni rantakyla. Tarkoitukseni oli taalla Paihiassa ollessani kayda delfiiniristeilylla, bussiretkella maan pohjoisimpaan karkeen ja toisella bussiretkella lansirannikolle katsomaan maailman vanhinta (2000v) kauripuuta ja niin pois pain, mutta enpa oo muuta tehnyt kuin istunut rannalla ja rantakahviloissa. Pitaa kylla tulla tanne uudestaan, ei oo kovin pitka matka esim. Aucklandista.

Perjantaina siis tanne tulin, asun Peppertree Lodge -nimisessa mukavassa pienessa hostellissa jossa on lahinna hirvea maara saksalaisia. Rannalle on parin minuutin kavelymatka ja kaupoille ehka reilut viisi. Tiistaina lahden aamubussilla taalta Paihiasta Warkworthiin, joka on vajaan kolmen tunnin bussimatkan paassa taalta etelaan, Aucklandista tunti pohjoiseen. Siella asetun pariksi-kolmeksi viikoksi eraalle lammasfarmille WWOOFaamaan (WWOOF = Willing Workers On Organic Farms) elikka teen farmilla toita about viisi-kuusi tuntia paivassa ja vastineeksi saan kolme ateriaa paivassa (tai no ilmeisesti siis aamupala, paivallinen ja iltapala?) ja majoituksen. Elikka saastaa rahaa aika paljon kun paivabudjetti on lahes nolla, kun ei tarvitse maksaa majoitusta eika ruokiakan, ellei sitten jotain valipaloja osta. Kyseisella farmilla on myos hevosia kolme kappaletta, joista ilmeisesti yhden ratsastus tulee olemaan aika paljon mun vastuulla :) Ihanaa. Muut hommat ovat nailla nakymin veneen maalaamista ja jotain satunnaisia farmitoita, heilla on noin 300 oliivipuutakin. Toivottavasti eivat ihan hirveasti syo oliiveja. Kyseessa on siis nelihenkinen perhe, ilmeisesti 12- ja 7-vuotiaat tytot ja sitten isa ja aiti. Kolmen hevosen ja lukemattomien lampaiden lisaksi heilla on kasittaakseni pari lehmaa, kanoja ja koir(i)a. Tiedan, etta joidenkin teidan mielesta kuulostaa tylsalta, mutta ma tykkaan :) Etenkin siita etta heilla on hevosia.

Tulen varmaankin takaisin tanne Bay of Islandsiin sitten Warkworthista, taalla on niin ihanan rento tunnelma. Ja sitten sen jalkeen pohjoissaaren keskiosiin ja siita etelammaksi. Takaisinkin pitaisi ehtia tulemaan maaliskuuhun mennessa. Hm.

5 kommenttia:

  1. ei ees kuulosta tylsältä! aivan ihanaa <3

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa...
    Katselin vähän ennakolta netistä noista mainitsemistasi paikoista...
    Aika mahtavat maisemat...

    VastaaPoista
  3. toini.kuusela@pp.inet.fi24/11/09 13:28

    Hyvää välivuotta hienoissa maisemissa!Eipä olisi uskonut,että pienestä ja ujosta heppatytöstä kasvaa rohkea ja seikkailija neitonen.Tsemppiä!Hienoja kokemuksia vaan jatkossa ja älähän tipu hepan selästä!Onkohan ne villihevosia? terveisin;Toini & Teemu

    VastaaPoista
  4. oi vähän kivaa! pääset harjoittamaan sun farmityttötaitoja oikeen kunnolla sitte:)

    VastaaPoista
  5. ilona, on se :)

    toini ja teemu, kiitoksia vain! kylla ne vahan villihevosen tapaisia olivat, pitka tauko ratsastuksessa niilla ja pukkeja joka kolmannella askeleella :)

    karita, hah :D no kylla ma paasin lampaita jahtaamaan. ja kanoja ruokkimaan.

    VastaaPoista