15.11.2009

pingviineja

Tanaan herasin kovin kovin aikaisin, neljalta aamulla. Kavin pesemassa hampaat, ja kas kummaa, avainlapyska ei paastanytkaan mua takaisin huoneeseen. Kavin sitten respassa ja homma pelitti taas. Paivan paatapahtumaksi olin eilen paattanyt Kelly Tarlton'sin vedenalaisen maailman. Kyseiseen paikkaan kulkee satamasta useamman kerran paivassa ilmainen pikkubussi, tai itse asiassa kaksikin sellaista, ja saman verran kertoja sitten takaisin satamaan pain. Mina sitten reippaana (...) tyttona lahdin heti ensimmaiseen kyytin, joka lahti yhdeksalta. Matka kesti sellaiset 20 minuuttia sita samaista rantatieta pitkin, jota kavelin tassa pari paivaa taaksepain. Kuskina oli hauska, vahvasti murtaen puhuva kolmikymppinen maorimies.

Paikka oli ihan uskomaton, etenkin pingviinien alue. Sen ympari kulki Snowcat, punainen koppero johon mahtui about 6 ihmista kerrallaan. Kavin siina aikaa kuluttamassa ainakin seitseman kertaa. Rakastuin pingviineihin heti.

En jaksa kertoa nyt enempaa, antaa naiden muutamien esimerkkikuvien puhua puolestaan :)


ehka sopoin bussi ikina?







haivauvoja

















yksi oudoimmista kaloista mita oon ikina nahny


Kuvasin videokameralle yhden kierroksen pingviineja, mutta saa nahda saanko lisattya sita taalta kasin (eli en muista otinko usb-johdon mukaan). No, kotona sitten viimeistaan :D

Niin, taman paikan nimihan on siis Kelly Tarlton's Antarctic Encounter & Underwater World, http://www.kellytarltons.co.nz/. Ja merielainten lisaksi siella oli museotyyppinen tila, joka kertoi kapteeni Robert Falcon Scottin tutkimusryhman matkasta Etelamantereelle. Oli kylla mielenkiintoinen. Ja ne aidot kuvat ja jopa videomateriaali mita silla matkalla kuvattiin oli mielenkiintoista katsottavaa :)

7 kommenttia:

  1. Kiva, kun laitat kuvia...pääsee vähän paremmin samaan tunnelmaa tekstin kanssa...

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva ja mielenkiintosta lukee kaikkee mitä oot päässy tekemään siellä. Onks siellä lämmin? :) Tuli ihan mieleen pieni merenneito mieleen tosta merihevosesta. Hienoja kuvia! Voi ku täällä ei oo pingviinejä :'(

    VastaaPoista
  3. Pingviinit oli kivan näkösiä, mut suurin osa noista kaloista oli jotenkin rumia :D

    VastaaPoista
  4. Tuolla hainpääbussillako sinne akvaarioon menit? Pelottavan näköisiä kaloja noissa kuvissa. Ei tommosia kaloja mökkirannasta Padasjoelta ole tullut. Eihän sieltä itse asiassa ole tullut oikein minkäänlaisia kaloja.

    VastaaPoista
  5. johanna, on taalla ihan lammin, mutta saa voi vaihdella 18ºC rankkasateesta 24ºC auringonpaahteeseen tunnin sisalla. Mutta siis joo on lamminta kylla :)

    iska, hainpaabussilla kylla. Ja itseasiassa se koko bussi oli ihan hai, silla oli katolla selkaeva (nakyy ehka ihan vahan tossa kuvassa) ja kyljet oli maalattu hain kyljiksi. Oli just sopo. Ja noi kalat oli hauskoja! Mulla meni aina valilla vahan pitkaan jonkun akvaarion edessa kun yritin saada superhyvaa kuvaa, ja kerran yks mies meni ohi ja sain just otettua jonku hyvan kuvan ja se sano heti et "great shot" <:

    VastaaPoista
  6. Tosi ihanan kuulosta sulla on ollut siellä! Kun lueskelin Hong Kongia, tuntu ihan pikamatkalta sinne, vaikka istunkin töissä, kovalla penkillä ja ilman vessataukoja..:) Tunnelma sieltä tänne välittyy aivan täydellisesti noiden kuvien ja sun tilanneselostusten kautta, ihanaa, ja tulee matkakuume! Nyt kello on siellä, hmm, jo puoli kymmenen illalla (naurakaa jos laskin väärin) joten sulla on varmasti jälleen yksi ikimuistoinen päivä takana! :)

    VastaaPoista
  7. Annukka, oonpas ma ollut hidas vastaamaan tahan. sori :( mutta hei hyva kun valittyy tunnelma, se ois tarkotuskin!

    VastaaPoista