12.11.2009

UV 9 - very high

Eilen tulikin sitten kaveltya periaatteessa for nothing sellaiset 10 kilometria. Heh. Aucklandin keskustasta itaan sijaitsee Kelly Tarlton's -nimiseen aquariumiin (mika hitto se on suomeks?), siis sellanen Lintsin Sea Lifen tyylinen merimaailma ilmeisesti. Ja siella on myos Antarctica-osasto, johon on rakennettu pingviineille ihan oikea jaasta ja lumesta jne. tehty mahd. luonnonmukainen "asuinalue". No, luulin etta sinne on vaan parin kilometrin matka, mutta kun olin kulkenut rantatieta pitkin sellaiset 5 kilometria, tajusin etta se onkin _vahan_ kauempana. Kaannyin ympari ja kavelin saman rantatien takaisin. Vaikka oli spf50 aurinkorasvaa naamassa, onnistuin silti polttamaan nenanpaan. Oli muuten tosi tosi lammin paiva eilen, aurinko paistoi taysilla ja taallahan kun ei ole smogia tai muuta kun on niin puhdasta niin UV kerroin on taalla pilvisinakin paivina lahella yhdeksaa, eli very high. Vahan toista kuin Suomessa. No, enemman rasvaa seuraavalla kerralla. Huomasin tosin hotellin respassa lappusen, joka kertoi, etta sinne menee ilmanen bussi muutaman kerran paivassa ja takaisin. Taytyy siis sita kokeilla ehkapa tanaan.

Nyt taidan menna hoitamaan pankkitili- ja tyojuttuja ja sitten ehka sinne Kelly Tarlton'siin.

4 kommenttia:

  1. Pieni arviointivirhe...:D pistä pingviineille terveisiä:)
    sähän oot nyt aika hyvin päässy koneelle, ku melkein joka päivä oot kirjotellu tänne.

    VastaaPoista
  2. Ole varovainen auringon kanssa...

    VastaaPoista
  3. (se on suomeksi "Tarltonin Kellyn Akvaario") Akvaariossa on kaloja. Kandeis ekeks likea ne respan lappuset tai hankkia GeePeeÄssä. Siitä vois nähdä etäisyydetkin. Eikä se käveleminen koskaan ole "for nothing". Liikunta on terveellistä,yleensä, kunhan katsoo missä liikkuu ja milloin. Pleasant walk About...

    VastaaPoista
  4. Karita, joo taalla hostellin internet cafessa on tosi paljon koneita eika maksa paljoo ni tanne on helppo tulla paivittain :)

    Aiti, olen olen <:

    Iska, kartta valehteli ! Mutta olipahan ainakin hienot maisemat, rantatielta nakyi ooo Rangitoto Island? NZ:n nuorin tulivuori, muodostunu vasta 600 vuotta sitten ja on nyt sellanen karu saari ihan tossa Aucklandin rannikolla. Enka ma osaa ajatella taalla suomeksi mitaan paikannimia!

    VastaaPoista