16.12.2009

Lauantai-ilta Kaikourassa, part uno

Yovyin Kaikourassa nelja yota, lauantaista tahan paivaan eli keskiviikkoon. Hostelli oli aivan ihana, ja sen pitajat viela ihanampia. Muistivat mun nimen, kyselivat mita tein ja mita aion tehda ja mita tykkasin ja vaikka mita.

Lauantaina bussi siis saapui muistaakseni puoli neljan aikaan Kaikouran pieneen keskustaan. Kyseessa siis on sellainen pieni ja kompakti kyla. Town. Whatever. Olin aika vasynyt aikaisen heratyksen (6:40 olin luovuttamassa huoneenavainta), aavistuksen epamukavan lauttamatkan ja reilun parin tunnin bussimatkan jalkeen, joten laahustin hotellille, istuin siella vahan aikaa ja lahdin sitten keskustaan etsimaan jotain kivaa ravintolaa. Sellainen loytyikin vajaan kymmenen minuutin kavelymatkan paassa hostellilta. Soin lampiman kanasalaatin ja hirvean hyvaa ananasmehua. Ja jalkiruoaksi soin aarimmaisen hyvaa vaniljajaateloa ja viela herkullisempia marjoja. Mm. Tallaisia maisemia katselin:



















Ruoan jalkeen kavelin keskustan kautta rantaan pienen joen yli.













































Ranta ei ollut mikaan jalkapohjaystavallinen, vaikka suurin osa sen pienemmista ja vahan isommistakin kivista oli vedessa hioutunut pyoreiksi. Mutta maisemat oli kylla upeat. Edessa aavaa merta silmankantamattomiin ja vasemmalla vuorijono :)

*

Nyt on niin, etta minun pitaa tasta pikkuhiljaa lahtea tallustelemaan elokuvateatteria kohden - menen katsomaan animaatioelokuvan Mary & Max, vaikuttaa aivan ihanalta. Katselin Finnkinon sivuilta, etta ei ole Suomeen ihan heti tulossa. Mutta kun tulee, veikkaan etta on aika katsomisen arvoinen. Voittanut monilla riippumattomilla elokuvafestareilla ja saanut viisi tahtea arvosteluissa.

Elokuva loppuu kymmenen jalkeen illalla (nyt taalla on kello varttia vaille kahdeksan illalla), saa nahda jatkanko kirjoittelua leffan jalkeen vai vasta aamulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti