19.12.2009

Mt Sunday aka Edoras

Christchurchissa, "Uuden-Seelannin englantilaisimmassa kaupungissa", olen majaillut keskiviikosta lahtien. Natti iso kaupunki, tykkaan kovasti. Etelasaaren itarannikolla (ainakin melkein rannikolla) siis edelleen, kolme tuntia Kaikourasta etelaan.

Eilen (perjantaina) tuli kaytya yhdeksan tunnin mittaisella reissulla sisamaassa, Etelaisten Alppien juurella. Tarkemmin sanottuna kavin 12 muun kanssa ihmettelemassa Mt Sundayta, joka tunnetaan paremmin Taru Sormusten Herrasta -elokuvista Edorasin kuvauspaikkana. Aika turistimeininkia, mutta pitihan se kayda katsomassa. Ja oli se kylla upea. Tuuli oli aivan kasittamattoman kova, joten ei tullut kuuloonkaan, etta kukkulalle kaveltaisiin. Sadekin oli tulossa, joten aurinko ei paistanut, mutta vuorten valista lahestyvat pilvet ja usva oli kylla aivan kasittamattoman upean nakoinen.

Ensin vahan kuvamateriaalia matkan varrelta. Osa otettu liikkeessa likaisen ikkunan takaa, joten laatu sen mukainen. Pahoittelen.



Joki, kasittamaton tuuli ja hiekkamyrsky.





Sita samaa.






































Sitten, mutkan jalkeen, se nakyi.
























































Mt Sunday oli elokuvan syrjaisin ja kallein kuvauspaikka. Paallystetty tie loppui vajaa puoli tuntia ennen perille saapumista, kuten myos sahkot. Kaytiin katsomassa myos ihan vieressa sijainnut Helmin Syvanteen paikka. Itse kulisseja ei sinne toki rakennettu, mutta se kohtaus Kahdessa Tornissa, jossa Aragorn on ajelehtinut joessa ja paassyt lopulta hevosen selkaan ja hetken paasta katselee korkealta kukkulalta Helmin Syvanteeseen ja nakee orkkiarmeijan lahestyvan, on kuvattu ihan "Edorasin" vieressa. Valitettavasti kamerasta paasi loppumaan akku juuri sopivasti enka saanut paikasta kuvaa, mutta sellainen kaunis kalliosola se oli, kuten elokuvassakin nakyy.

Matkan aikana kavi ilmi, etta suurin osa oli nahnyt myos pidennetyt versiot elokuvista. Ja moni tunnusti olevan "tosifani". Mutta ei ilmeisesti kukaan niin kiinnostunut, etta olisi vaivautunut katsomaan pidennettyjen versioiden ekstramateriaalit. Kuski/opas nimittain kertoi kaikenlaista nippelitietoa ja "hassuja sattumuksia" ja muuta kulissien takaa -materiaalia, jotka kaikki loytyy niista ekstramateriaaleista. Ja joka ikinen nauroi ihan hulluna tai ihmetteli kovaan aaneen aina kun kuski jotain kertoi tai naytti dvd:lta niita lisamateriaaleja. Huoh :) Itse en siis saanut mitaan uutta tietoa, mutta tuo maisema itsessaan oli kylla ihan sen satasen arvoinen.

Mun sydan jatti lyonnin valiin, kun yksi japanilais(taiwanilais/korealais/kiinalais)tytto sanoi taysin tosissaan, etta "holding the axe and the swords were absolutely the best thing on this trip. sooo cool". ?????????????????

Ai niin, nyt kun muistan, paluupaivamaara on vaihdettu ja varmistettu: kotiin tullaan 12.2. perjantaina illalla kahdeksan jalkeen. Saarilta lahden enkelten kaupunkiin (hmph) 7.12. illalla ja perille saavun paivalla 7.12. Hauska juttu tuo paivamaararaja :)

4 kommenttia:

  1. Oli varmaan kokemus nähdä nuo paikat, kun tiedän kuinka paljon olet Sormusten Herraa katsellut ja asiaan perehtynyt...

    VastaaPoista
  2. Edoras!! aws. <3

    VastaaPoista
  3. haa, tulihan sieltä edes yks kuva missä sä vähän näyt! lisää tällaista!
    kuvat tosi kauniita mutta livenä varmaan tuplasti siistimpää... noista olis muuten siistii kehittää sellasia isompia valokuvia seinälle (tulevaan kotiin vaikka;))

    VastaaPoista
  4. Karita, noi kuvat ei kylla tee oikeutta sille milta siella oikeasti naytti :) etta oli kylla aika upeen nakosta.

    VastaaPoista