9.12.2009

note to self: never again leave home without an mp3-player

@ Wellington da capital.

New Plymouthissakin tuli kaytya. Edellisessa kirjoituksessani taisin jaada Hamiltonin pikastoppiin. Eli New Plymouthissa vietin, hmm, 4 yota? Muistaakseni. Ihan mukavan oloinen pieni kaupunki/kyla. Mika on Suomen vastine sanalle town, jos ei kaupunki? Merenrantaa oli, ja kuulemma maan pisin paakatu. En kylla kavellyt paasta paahan. Kavin pienessa leffateatterissa katsomassa New Moonin, eli Twilight-saagan kakkososan Uusikuu. Oli ihan ok, mutta hidastetut otokset Mr. Pattinsonista olivat vahan liikaa. Kuin myos selvasti parille tytolle, jotka olivat ilmeisesti nahneet elokuvan jo aiemmin, eivatka voineet olla kikattamatta aina kun kyseinen herra valkokankaalle ilmestyi. Arsyttavia. Lahtivat yhdessa vaiheessa ulos kun eivat voineet olla nauramatta.

Hostelli oli varsin kiva. Minuutin kavelymatkan paassa bussiasemalta, ihan keskustassa. Kuuden hengen girls-only dorm (omistaja laittoi mut siihen enka kylla valittanut, jotkut matkan varrella huonekavereiksi osoittautuneet miespuoliset henkilot eivat ole olleet sielta siisteimmasta paasta...), paksu pyyhe (yleensa siis dormeissa ainakaan ei tarjota pyyhetta), superpaksu tyyny ja ilmava ihana peitto ihanalla pussilakanalla ja en-suite kylpyhuone. Tahan paalle viela se, ettei huoneessa ollut mun lisakseni muita (paitsi ensimmaisena yona yksi), eli kaytannossa yksityishuone 6 hengen dormin hinnalla. Taydellista. Saa tosin oli varsin ikava, sadetta ja tuulta lahes koko ajan.

Silmarillion sai seuraa. Brittien Vogue, brittien Elle ja kaytetty Pride and Prejudice liittyivat matkalukemistoon. Painaahan nuo lehdet, mutta on ne sen arvoisia.

New Plymouthista sitten maanantaiaamuna lahdin 7 tunnin bussimatkalle tanne Wellingtoniin. Tai no, bussimatkaa seitsemasta tunnista oli kuusi, yksi oli pyhitetty lounaalle Palmerston Northissa. Pieni asemakahvila, poydat taynna kun pari bussilastillista ihmisia saapuu. Niin siina sitten kavi, etta mun kanssa samaan poytaan tuli istumaan kova-aaninen, mukava kiwi-intiaani. Eli etaisesti Jeff Goldblumilta (Jurassic Park, anyone?) nayttava ~40v mies, joka kertoi polveutuvansa puoliksi intiaaneista (mutta en kylla saanut selvaa etta mista intiaaneista) ja joka osoittautui kovin uskonnolliseksi, eika ottanut uskoakseen, etten lue Raamattua enka kay kirkossa. Pitaa kylla tasta lahtien muistaa vastata olevansa ateisti, jos joku sattuu kysymaan kuulunko kirkkoon. Ei ollut kovin helppoa selittaa etta kuulun kylla kirkkoon, mutta en ole uskonnollinen enka kay kirkossa. Piti varsin kiehtovana sita, etta olen suomalainen, ja viela kiehtovampana, etta suunnitelmissani on jossain vaiheessa tehda Eurooppa-kierros.

Tosiaan. Matkan varrella nakyi mustahiekkaisia rantoja ja sademetsavuorisolia, joissa toisella puolella tieta kohosi satoja metreja ylospain vuoren rinne taynna palmuja ja saniaisia ja kaikkea, ja toisella puolella saman verran pudotusta yhta jyrkkaa ja runsaskasvuista rinnetta alas. Iltapaivalla saavuin Wellingtoniin, maan tuuliseen mutta sympaattiseen paakaupunkiin, ja satuin sitten loytamaan ylihintaisen hostellin varsin hyvalta paikalta. Ylihintaisen sikali, etta sangyn patja on ihan liian kova, tyyny olematon, peitto taas ihan liian paksu ja vessoja on ihan liian vahan verrattuna huone- ja sankymaaraan.

Mainittavimmat asiat, mita tahan asti olen taalla Wellywoodissa tehnyt, on elokuvien katselu. Kavin katsomassa Matt Damonin tahdittaman The Informant!-leffan, oli pirun hyva ja hauska. Suosittelen ehdottomasti. Suomeksi taitaa nimi olla Ilmiantaja tai jotain vastaavaa, jos oikein muistan? Voin kylla olla vaarassa. Kavin katsomassa myos Where the Wild Things Are. Ilmeisesti perustuu johonkin lastenkirjaan. Aivan ihana! Ihanaihanaihana. Kertoo pojasta, joka kotiriidan jalkeen paatyy saarelle, jossa asuu jotain morokolleja ja paatyy niiden kuninkaaksi. Ihana. Suomenkielisesta nimesta ei hajuakaan. Suosittelen!

Huomenna menen cable carilla (sellainen pieni punainen koppi, paikallinen ylpeys) rinnetta ylos kasvitieteelliseen puutarhaan seka rantaan Te Papa -museoon (maan paras ja suurin ja hienoin ja kuuluin ja kaikkea). Perjantaina ajattelin kavella Mt Victorialle saadakseni 360º nakymat Wellingtonista. Lauantaina olisi sitten tarkoitus lahtea isolla lautalla (pienella laivalla) Etelasaarelle! Ennen lauantaita laitan viela kuvia taalta Wellingtonista. I promise.

PS. Ensi kesana, jos mahdollista, kuukauden(?) mittainen Suomi-turnee olisi aika perfect! Anyone? (tuskin kuitenkaan onnistuu paasykokeiden/ahkeran rahankeruun aka toiden takia, mutta kuitenkin)

PPS. Oon niin addiktoitunut sisustusblogeihin. Ja himoitsen oransseja KoKo-murokuppeja ja mukeja.
Ei mulla muuta.

6 kommenttia:

  1. Periaatteessa town on varmaan kunta. Jos se on oikein pieni, nii voi sitä kyläkskin sanoa.

    Ja oon kyllä itekin syksyllä huomannu, et kolmen miehen kanssa eläminen ei todellakaan oo mitenkään hygieenista :D T: pesen vessanpöntön joka toinen päivä.

    VastaaPoista
  2. oi Suomi-turnee kuulostaa ihanalta mutta mun ens vuosi sen suhteen huonolta...Kun ajattelin että huhkisin tyyliin koko kesän Helsingissä töissä ettei tartteis sit talvella pihistellä. Ehkä kesällä 2011 sitten mäkin kykenen taas maailmalle...mulle on nimittäin tullu niiiin iso matkakuume kun oon mm. näitä sun juttuja lukenut, että ainakin siinä mielessä oot onnistunu!
    Huikeeta.
    Sottaisia miehiä ja kaikkea.
    Nimipäiväkin.
    Keep on rockin' murmeli.

    VastaaPoista
  3. Janne, HA! Se se sana oli. Kunta. Kiitos :D Oon miettiny tota niin monta kertaa tan reissun aikana.

    Riikka, makin rupesin miettimaan etta kesalla 2010 taitaa olla ajasta vahan puutetta. Mutta ehka -11? Tai voihan sita lahtea vaikka Eurooppaan reilaamaan. Anything. Ja hei kiitos tekstarista, oli ihana yllatys! <3

    VastaaPoista
  4. Tere ! Tuo Kettunen kommentoi (town) ja katsoin oikein Googlen kauttakin (b....ng) jotta jos meillä olisi vieä nimike "Kauppala" niin sitähän se merkkaisi. " Usually, a "town" is thought of as larger than a village but smaller than a "city", though there are exceptions to this rule" ja sitten tulee ne paikallisjututkin. "Heimola" etc. Kiitos taasen raikastavasta rikkaan sellaisesta kirjoituksestasi. Jorgos ja Fox :)

    VastaaPoista
  5. Mäkin himoitsin Kokon oransseja murokulhoja ja muita aamiaisastioiksi sopivia, kunnes vihdoin söimme siipan kanssa aamiaista niistä ja mua vaan rupes ärsyttämään heti aamusta niin pirteä väri. Siitä asti ne on kaapin perällä maannut ja toimittanut tyhjää :D

    VastaaPoista
  6. Jorgos, kiitoksia vaan selvennyksesta :) ja hyva etta oli raikastavaa!

    Ina, ma just aattelin etta pari oranssia kippoa ois kiva piriste pimeisiin aamuihin! mutta tosiaan, voi olla etta ne rupeais arsyttamaan :D No, taytyy ainakin kokeilla.

    VastaaPoista