16.12.2009

Lauttamatka Wellingtonista Pictoniin + bussimatka Pictonista Kaikouraan

Vihdoinkin loysin koneen joka ei jumita :)

Kuten sanottua, viime lauantaina matkustin kolme tuntia pienen vironlaivan kokoisella lautalla Wellingtonista Pictoniin, Pohjoissaarelta Etelasaarelle. Wellingtonin paassa saa oli sateinen ja harmaa, mutta Pictonia lahestyttaessa saa selkeni ja aurinkokin nayttaytyi. Kyseinen merialue on nimeltaan Cookin salmi, ja Pictonin paassa vesialue on ilmeisesti osa Queen Charlotte Soundia. Tuon lauttamatkan sanotaan kuuluvan maailman kauneimpiin? Olihan se kylla kaunis, nama kuvat eivat oikein tee sille oikeutta.















































Pictonin pienenpieni satamakaupunki ei tarjonnut omasta mielestani mitaan tarpeeksi houkuttelevaa, joten jatkoin rantautumisen jalkeen tunnin paasta bussilla itarannikkoa pitkin etelammaksi, Kaikouraan. Reitti kulki Marlborough'n viinialueen lapi, joka siis on Uuden-Seelannin paa-alue viinintuotannossa. Eika siella kylla juuri muuta ollutkaan, kuin viinitiloja silmankantamattomiin.












Tallaisen bongasin kovasta vauhdista joltain pellolta. Suomeenkin tallaista!




























Puolisen tuntia ennen Kaikouraan saapumista paastiin rannikolle, ja tie kulkikin aivan Tyynenmeren rannassa.











































Kuten tuosta ylla olevasta kuvasta nakyy, Kaikouran rannikko on taynna hylkeita (fur seal). Taman kuvan sain vauhdissa napattua, kun ystavallinen kuski ilmoitti meidan olevan muutaman minuutin edella aikataulusta, ja seuraavassa mutkassa voidaan pysahtya kuvaamaan hylkeita vahan lahempaa, jos joku haluaa. Kylla joku halusi.



















Aikaa ei ollut lahtea rantakivikkoon rampimaan, joten nuo kuvat tuli otettua pitkalla zoomilla ja ovat siksi ehka vahan utuisia. Mutta elaimet niista nakyy, se on paa-asia.

Huom, jos joku ei ole sita viela hoksannut, niin kuvat saa reilusti isommaksi klikkaamalla niita. Ja takaisin talle sivulle paasee sitten Edellinen-nappulalla.

2 kommenttia:

  1. On varmaan aika eksoottista katsella tollasia "karvahylkeitä" luonnossa ihan livenä, silmästä silmään. Ei tuommosia muuten näe kuin eläintarhassa. Maisemat on mahtavia. Tuli tuossa mieleen, että miten sinne on saatu lentokenttä rakennettua maasto kun näyttää olevan pelkkää ylä- tai alamäkeä. Riippuen siitä, kumpaan suuntaan on menossa... On sinne ainakin yksi pätkä rautatietä rakennettua. Näkyy vähän siinä yhdessä kuvassa. Taitaa olla jonkun yksityinen rantarata. Mahtaako niillä saarilla olla rautateitä ollenkaan. Eppäilen. Voisi olla aika haasteellista jos siellä tosiaan on niin vuoristoista, kun noista kuvistasi voisi päätelä.

    VastaaPoista
  2. On taalla rautateita :) Tai ei mitenkaan hirveen laaja verkosto, eika valtion omistama, mut on kuitenki. Ja vuorien rinteilla ne menee, ja vuorien alla/sisalla ja sitten jos sattuu olemaan jossain jonkun matkaa tasaista niin silloin siina sitten. Kylla toi on ihan matkustajajunakaytossa toi rata. Mutta ei tosiaan oo kylla laaja verkosto taalla ja maksaa paljon ja on epaluotettava ja kaikkea. Ja rata kulkee kans aika usein heti siina autotien vieressa. Mut maisemat on kylla upeita :) Ja noi hylkeet oli ihania.

    VastaaPoista